Veilig online handelen met een VPN

Je inloggevens van je bank of je online platform kunnen worden onderschept als je verbinding niet is beveiligd. Zit je bijvoorbeeld in een cafe kan de wifi daar erg onveilig zijn. Beter kan je gebruik maken van je eigen 4G verbinding. Maar wil je het eigen veilig dan is het nemen van een VPN verbinding de beste aanvulling. Maar welke heb je dan nodig?

Er zijn letterlijk honderden bedrijven die gratis en betaalde VPN-diensten aanbieden. Deze omvatten zeer slechte diensten en zeer goede. Over het algemeen wordt aangenomen dat “gratis” diensten allemaal slecht zijn, omdat dit een soort dienst is die moeilijk en kostbaar is om aan te bieden. Als het gaat om virtuele privéservers, krijgt u waar u voor betaalt. Als je goede features wilt, krijg je die niet gratis. Om u te helpen uw beslissing te nemen en een zo goed mogelijke deal te krijgen, volgt hier een overzicht van de top 5 VPN-programma’s:

Kaspersky

Beveilig tot 5 apparaten per gebruikersaccount met Kaspersky. Het is een van de grootste namen in internet / cyberbeveiliging. De virtual private network-service is gebruiksvriendelijk en biedt consistent goede snelheden, iets dat veel andere services missen. Het is niet altijd gemakkelijk om hoge snelheden te halen via VPN. Kaspersky Secure Connection deblokkeert ook Netflix en wordt geleverd met een onbeperkt verkeersplan. Er is een gratis versie, maar deze is extreem eenvoudig en beperkt tot slechts 200 MB – 300 MB verkeer per dag.

Het betaalde abonnement is echter uitstekend en zeker een volledig abonnement waard.

Bitdefender Premium VPN

Hoewel er een gratis versie is van het virtuele privénetwerk van Bitdefender met de Total Security Suite, is deze – net als andere gratis VPN-services – gewoon standaard. Het wordt aanbevolen dat gebruikers upgraden naar Premium VPN, dat beschikbaar is door Bitdefender tegen een jaarlijkse prijs en een maandelijkse prijs. Het Premium-abonnement omvat uitgebreide dekking, beveiligde transacties via wifi, onbeperkt verkeer en de mogelijkheid om media van over de hele wereld te ontgrendelen.

ExpressVPN

Met meer dan 2.000 servers in bijna 150 landen en 30.000 IP-adressen, zijn er echt heel veel opties, en meer flexibiliteit en vrijheid kun je niet wensen. ExpressVPN verdient het om in de top 5 van VPN-lijsten te staan. Het wordt algemeen erkend als een van de toonaangevende providers, met uitstekende klantenondersteuning en hoge snelheden. Het enige nadeel is dat het maximaal 3 apparaten ondersteunt in plaats van 5 of meer.

PureVPN

Deze service heeft ook ongeveer 2.000 servers over de hele wereld in 180 landen, met als jurisdictie Hong Kong. U hoeft zich nooit zorgen te maken over het loggen van verbindingsgegevens van PureVPN. Een ander groot voordeel is dat het bedrijf BitCoin-betalingen accepteert. Er zijn zelfs plannen op bedrijfsniveau als u iets meer wilt dan een persoonlijke VPN.

NordVPN

Deze oplossing staat op nummer 1 in veel top 5 VPN-lijsten, vanwege de geavanceerde technologieën, waaronder versleuteling van militaire kwaliteit, Double VPN en CyberSec. NordVPN is zeer robuust en biedt 5.000 servers, waaronder enkele die zijn geoptimaliseerd voor snel en veilig P2P-delen. Er zijn GEEN bandbreedtelimieten en uw activiteit wordt nooit geregistreerd. De prijzen zijn ook redelijk en er zijn verschillende plannen om uit te kiezen.

Meer over VPN lees je op VPN scout

Aanbevolen artikelen