Is investeren in goud veilig?

Dat is een vraag die ik vaak krijg. Veilig goud kopen is de grootste zorg achter elk gesprek dat ik als goudmakelaar had met goudkopers. Na jaren van goud kopen en verkopen, kan ik je vertellen dat het veel moeilijker is dan de industrie je wil doen geloven.

Om veilig goud te kopen, moet u iemand vinden die u vertrouwt, iemand die uw behoeften op de eerste plaats stelt en u veilig goud verkoopt. Het probleem is dat wanneer u over beleggen en veiligheid praat… het meer een discussie wordt over meningen dan over feiten. In mijn ervaringen geldt dit zelfs meer voor beleggen in goud dan voor algemeen verhandelde aandelen of andere, meer gangbare beleggingen.

Dus hoe koop je dan veilig goud?

In één zin antwoord – u doet al uw onderzoek naar het goud dat u wilt kopen voordat u goudmakelaars belt.

In mijn ervaring als goudmakelaar – de mensen die het goud kochten dat geen insider uit de branche ooit zou bezitten, waren degenen die besloten dat ze dachten dat ze goud moesten kopen, vervolgens een makelaar belden en bespraken wat dat zou moeten zijn en voor welke prijs. Dit klinkt misschien gek voor sommigen van jullie, maar dit was meer waar dan niet in de vele gesprekken die ik had met mensen die al goud of een ander edelmetaal hadden gekocht. Alle goudhandelaren en goudmakelaars hebben specifieke soorten edelmetalen waarin ze zich meestal specialiseren. Ze kennen deze producten goed. Ze hebben kant-en-klare markten waar ze deze gouden munten en andere edele metalen gaan kopen en verkopen. Als u eerst uw huiswerk doet en vervolgens de goudhandelaren en goudmakelaars screent op of ze verkopen wat u zoekt, beperkt u uw risico bij het kopen van goud aanzienlijk.

Om dat te doen, begint u met de goudcategorie. Bent u geïnteresseerd in gouden munten? Zo ja, bent u geïnteresseerd in gouden munten of de vele munten op de verzamelmarkt die numismatiek worden genoemd? Ik zal je meteen wat advies geven. Als u nieuw bent of niet zeker weet wat de verschillen zijn, laat u dan informeren. Vind geloofwaardige, objectieve informatiebronnen (bijna altijd van iemand die geen goud verkoopt of wat ze ook suggereren), van veteranen uit de industrie, en leer dan!

Als algemene regel geldt dat als je nog nooit goud hebt gekocht, of heel weinig hebt, ik op de goudmarkten zou blijven. Deze gouden munten hebben de kleinste mark-ups, of premies, en hun prijzen worden online geciteerd uit vele bronnen. Ik bied er een paar voor starters op mijn website. Kies een paar veel verhandelde munten en shop hun prijzen. Ga lekker zitten en koop er dan een paar.

Numismatische of verzamelbare gouden munten zijn zeldzame munten met extra premies boven hun gewicht in goud voor de conditie en het algemene gebrek aan circulatie (zeldzaamheid). Deze munten lijken veel op verzamelkunst. Ze zijn alleen waard wat een andere koper ervoor wil betalen. Er zijn veel kopers, dus dit is meestal geen probleem, maar de prijzen verschillen per munt en veel voorwaarden, waaronder de ‘markt’-voorwaarden voor verzamelmunten. Je moet echt weten wat je hier doet. Je moet dus ofwel zeer goed opgeleid zijn of je moet een eerlijke, deskundige hebben (veel goudmakelaars kennen deze kant van het bedrijf niet zo goed – dus alleen omdat ze goud verkopen, kwalificeren ze hen niet noodzakelijk als experts) , dat u erop kunt vertrouwen om dit voor u te doen. In deze sector van de gouden muntenmarkt kan veel geld worden verdiend. Maar nogmaals, als je veilig goud wilt kopen, dan zou ik hier niet beginnen.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *