Feedback training, belangrijker dan je zou vermoeden

Feedback is een vreemd en eigenlijk tegelijkertijd ook best gevaarlijk beestje. In de praktijk wordt door experten vaak benadrukt dat we feedback als mensen kunnen gebruiken om onszelf stelselmatig te verbeteren. Daar valt absoluut zeker iets voor te zeggen. Dit gezegd hebbende is het aan de andere kant wel zo dat omgaan met feedback voor het merendeel van de mensen ontzettend moeilijk is. Het volgen van een speciale feedback training zou op dat vlak dan een niet onbelangrijke meerwaarde kunnen betekenen. Is het voor jou nog niet meteen helemaal duidelijk wat je nu precies van zo’n training gericht op feedback kan verwachten? Dan brengen we daar nu verandering in. 

Wat is feedback? 

Laat ons het in eerste instantie even hebben over wat feedback nu precies is. Wanneer we het hebben over feedback hebben we het uiteraard over een vorm van kritiek die wordt geuit. Heel wat experten zullen het niet eens zijn met deze stelling. Zij benadrukken dan ook maar wat graag dat je feedback helemaal niet als een vorm van kritiek hoeft te aanzien. Het tegendeel is echter waar. 

Hoe je het ook draait of keert, wanneer er jou iemand feedback geeft is dat je in zekere zin wijzen op een bepaald probleem of een bepaalde tekortkoming waar de persoon in kwestie over beschikt. Het gevolg daarvan is dat mensen zomaar boos kunnen worden. Dit bijvoorbeeld omdat ze het helemaal niet eens zijn met de stelling die is gebeurd door de persoon die de feedback geeft. Het volgen van een feedback training zorgt ervoor dat je hier aanzienlijk beter mee om zal kunnen gaan. 

Waarom hebben veel mensen het zo moeilijk met feedback training?

Wat een feedback training ook meteen duidelijk zal maken is dat veel mensen het best moeilijk hebben met het aanvaarden van de feedback die ze ontvangen. Dit al helemaal wanneer ze bijvoorbeeld afkomstig is van “slechts” een medewerker en dus niet van bijvoorbeeld een leidinggevend persoon. Het feit dat omgaan met feedback voor velen zo moeilijk is zorgt er in de praktijk voor dat veel mensen er niet in slagen om hun pijnpunten aan te pakken. Dat is namelijk alleen maar mogelijk wanneer je ervoor zou kiezen om constructief om te gaan met de kritiek of feedback die je ontvangt. Zolang je dat niet kan zal je in zekere zin altijd een beetje achter de feiten aan blijven hollen en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn, integendeel. 

Welke meerwaarde brengt een feedback training met zich mee?

Het volgen van een feedback training kan er in één klap voor zorgen dat je kan rekenen op een zeer belangrijke, interessante meerwaarde. Niet alleen zal er je tijdens een dergelijke training worden aangeleerd hoe je feedback kan verstrekken aan derden, daarnaast zal er je ook worden aangeleerd op welke manier je er bij voorkeur zelf mee om dient te gaan. Spreekt dit jou allemaal ook wel aan en heb je sterk het gevoel dat je op dit vlak een niet onbelangrijke meerwaarde voor jezelf kan creëren? Dan mag het duidelijk zijn dat het volgen van zo’n training ook voor jou zeer interessant kan zijn.

Aanbevolen artikelen