Een mountainbike verzekeren, kan dat?

Jij rijdt graag met hoge snelheid door de bossen over lastige parcours. Dat is waar jij je het liefst mee bezig houdt. Bij thuiskomst zorg je goed voor je mountainbike. Je maakt hem schoon, verzorgt hem en zet hem veilig weg. Je kan niet wachten om er weer mee op pad te gaan. En dat is ook direct het enige waar jij je zorgen over moet maken. Wanneer kan ik weer genieten met mijn mountainbike. Je wil niet nadenken over schade, kosten of eventueel diefstal. Hiervoor is een oplossing: De mountainbike verzekeren. Een complete verzekering vergoedt diefstal, juridische hulp en schade. In Nederland, Europa of wereldwijd. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Dan moet je zeker even verder lezen!

Is diefstal gedekt met een mountainbike verzekering?

Een gewone fietsverzekering biedt meestal dekking bij diefstal op basis van een aantal voorwaarden. Er moet een speciaal slot op, je moet aangifte doen en over de aankoop bon beschikken. De laatste twee zullen voor een mountainbike geen probleem vormen. Een slot op een mountainbike komt alleen niet zo vaak voor. Net zoals bij een racefiets. Toch zijn er verzekeraars die hiermee rekening houden. Er zijn een aantal verzekeraars die een gestolen fiets zonder slot dekken mits je hem niet onbeheerd achterlaat. Laat je de fiets wel onbeheerd achter dan moet de mountainbike wel een ART goedgekeurd slot hebben. Dit mag bij diverse verzekeraars wel een los hangslot zijn. Gelukkig maar dan blijft de mountainbike wel een stoere fiets. Bij sommige verzekeraars moet de fiets vastgemaakt worden aan een fietsenrek, boom of ander vast voorwerp. Het is dus raadzaam om deze voorwaarden goed te controleren voordat je de mountainbike verzekeren gaat. 

Voor hoe lang kun je een mountainbike verzekeren?

De looptijd van een verzekering heeft meerdere opties. Afhankelijk van aanbieder kan je kiezen uit verschillende looptijden. In het algemeen heb je keuze uit een looptijd van 1 jaar, een looptijd van 3 jaar of een looptijd van 5 jaar. Soms kun je ook kiezen voor een doorlopende polis. Het voordeel van een doorlopende polis is dat je hem per maand kan opzeggen na een jaar. 

Kan ik een tweedehands mountainbike verzekeren?

Een mountainbike kost serieus geld. Het is daarom een goede optie om een tweedehands fiets aan te schaffen. Zeker als beginnen en je nog niet zeker weet of je het leuk gaat vinden. Bij veel aanbieders is het tegenwoordig mogelijk om een tweedehands fiets of mountainbike te verzekeren. Je moet hiervoor wel een aantal extra stappen doorlopen. Je zal met je mountainbike onder je arm naar een fietsenwinkel moeten. Zij zullen hem taxeren op waarde. Deze informatie zal de winkelier doorspelen aan de verzekering. Dit zal ook de maximale waarde zijn waarvoor je hem kan verzekeren. 

Ga bij een mountainbike verzekeren niet over één nacht ijs. Het is handig om eerst te noteren wat jij graag verzekert zou willen hebben. Daarna kan je op zoek naar de aanbieder met deze dekking en bijpassende voorwaarden. Succes met uitzoeken en vergelijken van verschillende fietsverzekeringen. Veel veilige kilometers gewenst. 

Aanbevolen artikelen