Een incassobureau inschakelen of toch maar niet?

Geconfronteerd worden met wanbetalers is iets wat ongelofelijk vervelend is. Jammer genoeg blijkt uit de praktijk dat zowat elk bedrijf er op een bepaald moment wel mee wordt geconfronteerd. Dat is vervelend omwille van verschillende redenen. In eerste instantie zal je kunnen vaststellen dat je op deze manier geconfronteerd wordt met een merkelijk meer beperkte cashflow. Dat is echter niet alles. Daarnaast bestaat het risico dat je door wanbetalers ook zelf in de financiële problemen komt en als bedrijf niet langer aan je financiële verplichtingen kan voldoen. Gelukkig kan een incassobureau inschakelen er in de praktijk niet zelden voor zorgen dat je alsnog vrij snel het geld kan ontvangen waar je recht op hebt. Wil je hier meer over te weten komen? Lees dan vooral snel verder!

Waarom een incassobureau inschakelen? 

Een incassobureau inschakelen is ongelofelijk populair geworden onder bedrijven. Dat is te wijten aan de vele interessante voordelen die er toch wel mee gepaard gaan. Een beroep doen op een incassobureau kan er in de praktijk dan ook voor zorgen dat je: 

  1. Niet langer zelf veel tijd en moeite moet stoppen in het najagen van wanbetalers; 
  2. Je kan rekenen op de ervaring van echte experten in hun vak; 
  3. Vaak wordt er gewerkt volgens een no cure, no pay principe; 
  4. Vreemde ogen dwingen vaak merkelijk sneller tot het overgaan tot betaling;

Voor elk bedrijf geldt dat ze zich ongetwijfeld bewust is van enorme hoeveelheid aan tijd en moeite die er vaak kruipt in het opvolgen van betalingen. Het hoeft dan ook zeker niet te verbazen dat deze bedrijven er op een bepaald moment voor kiezen om de opvolging uit te besteden aan echte experten. Is dit ook iets waar jij aan denkt? Wil jij dan ook bijgevolg een incassobureau inschakelen die de opvolging van wanbetalers voor haar rekening zal nemen? Dan is er absoluut helemaal niets dat jou daarvoor in de weg hoeft te staan, integendeel. 

Zijn er ook nadelen waar je aandacht aan moet besteden?

In principe geldt voor een incassobureau inschakelen dat je niet rekening dient te houden met bepaalde nadelen waarmee je kan worden geconfronteerd. Wel is het van belang om je even grondig te verdiepen in bijvoorbeeld de manier waarop de kosten worden berekend. In de praktijk kan er namelijk worden vastgesteld dat hiervoor op verschillende manieren te werk kan worden gegaan. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat een incassobureau kan werken op basis van “no cure no pay”. Dit betekent dat je geen kosten dient te betalen tenzij de wanbetaler daadwerkelijk betaalt. 

Naast bovenstaande is het ook altijd van belang om na te gaan welke partij verantwoordelijk is voor het betalen van de kosten. Het gebeurt namelijk zeer vaak dat wanbetalers er uiteindelijk wel voor kiezen om te betalen, maar dan wel zonder dat men de kosten meebetaalt. In dit geval is het doorgaans zo dat jij als opdrachtgever geconfronteerd kan worden met deze kosten waardoor je een stukje winst ziet verdwijnen. Bijvoorbeeld een incassobureau Arnhem inschakelen die ervoor kiest om de gemaakte kosten integraal door te rekenen aan de wanbetaler kan op dit vlak een interessante oplossing betekenen.

Aanbevolen artikelen