Wat zijn NFT’s

Wat zijn NFT’s? Nou, dat is eigenlijk best moeilijk te omschrijven. Het zijn digitale kunstwerken die je op verschillende manieren kan bezitten en verkopen. Kunstenaars kunnen ermee royalties verdienen, en verzamelaars kunnen hun collecties uitbreiden met deze bijzondere tokens. De laatste hype in de crypto wereld betreft NFTs, non fungible tokens. Ze noemen het de grootste ontwikkeling sinds de komst van het World Wide Web.

We zien steeds vaker dat NFTs voor miljoenen euro’s worden verkocht. Maar hoe werkt het nou precies? En waarom is er zo’n hype rondom deze tokens? In dit blogpost leggen we het je uit. Wat zijn NFTs? Hoe kan je ze kopen en verkopen? En waarom is deze technologie zo revolutionair? Lees snel verder!

NFT’s zijn non fungible tokens. Dat betekent dat ze niet verhandelbaar zijn voor andere NFT’s. Elke NFT is uniek en dus niet te vervangen door een andere. Dit maakt ze ideaal voor het verzamelen van kunstwerken. Je weet tenslotte zeker dat je het enige bent in het bezit van dat kunstwerk.

NFT’s kopen en verkopen

Maar hoe kan je nou eigenlijk aan NFTs komen? Kunstenaars creëren ze vaak zelf, en verkopen ze vervolgens via speciale NFT marktplaatsen. Dit is een soort online handelsplatform waar kopers en verkopers elkaar ontmoeten. Er zijn inmiddels verschillende grote NFT marktplaatsen, zoals OpenSea en Rarible.

Kunstenaars kunnen op deze marktplaatsen hun NFTs verkopen, en hiermee geld verdienen. De prijs van een NFT is vaak afhankelijk van de populariteit van de kunstenaar, en het aantal mensen dat interesse heeft in het kunstwerk. Soms worden NFTs ook verkocht via veilingen, waarbij de hoogste bieder het kunstwerk wint.

Meer weten? Kijk dan eens op nftmarketcap en lees hier alles over NFT’s en ook over welke nft kopen?

Aanbevolen artikelen